Christmas report

Chingeling all of you!

Julen är över, jag kan skriva det men jag förstår det inte än. Det är svårt att förstå eftersom att jag fortfarande lever på julmat och ser den gigantiska granen varje gång jag befinner mig i vardagsrummet (ganska ofta eftersom att det är lov). Men, men, men...nyårsafton väntar. Jag har tyvärr inga nyårstraditioner som jag vet att vissa har. Kanske kan jag ringa en kompis eller bara kolla på fyrverkierna från köksfönstret med mamma.
Jag har inte så mycket planer för jullovet, det blir väl mycket läsning och kul med kompisar (ja, jag vet hur hemskt det där lät).

Jag har börjat samla in pengar till språkresan! Det är en lång väg kvar men man ska alltid börja någonstans, inte sant? Det enda jag vet är hur gärna jag vill dit.

Mycket kultur denna jul.
Jag har verkligen sett mycket film men jag har också läst en bok eller två och dessutoom lyssnat på 40 olika versioner av Last Christmas.


Nu återgår jag till Förtrollad.

Hejdå, alla vänner


I can't believe it, no matter how hard I try

Om lite mindre än en och en halv timme är det julafton. Hur kan det vara sant? Jag älskar julen som ni säkert redan vet. Vår gran är enorm och tar upp ungefär en fjärdedel av hela vardagsrummet ;) Ungefär. Vi är ganska långsamma så vi har inte börhat klä den än men alldeles strax är det dags. Jag måste torka golvet i mitt rum också.

Längtar så otroligt mycket till imorgon!

Vi ses någon gång alla vänner

Lillebillbill

Regndroppar faller, snöflingor singlar

Hej på er!

Jag sitter i vardagsrummet med Julia och Amanda och har testund. Mysigt. Vi ska kanske se på film sen och just nu sitter vi och pratar. Idag åkte jag skridskor och jag har nästan lärt mig att åka baklänges.
Det får nog vara allt för idag, det är så svårt att blogga när man inte är ensam.
Julia säger "att jag ska vara lite social" nu;)

Hjärtliga hälsningar,
Lillebil



People use winter as a verb

Heej.

Just nu sitter jag och äter tomatsoppa som är varmvarmvarm. Ungefär som motsatsen till dagens väder. Har jag någonsin sett så mycket snö stan förut?

Idag köpte jag någonting till julklappsbytet imorn, jag köpte e... Kan inte säga än..
Imorgon är det sovmorgon, härligt. Och skolavslutning, vilket är ännu bättre.

Min bror försöker övertala mig att Desperate Housewives är inspelat i en stor studio med tak.. Jag måste gå och slå honom..

See you!


Summer in the city?

Hej igen.

Jag måste bara påpeka att jag är så glad/allt för att jag kanske ska åka till USA!!! Yes box, baby, det där var tre utropstecken. Jag, Carro och kanske Alice har planerat att vi vill åka på språkresa till USA nästa sommar. Jag tänker på det hela tiden och det känns nästan som att det är påväg att bli en plan. Jag måste samla ihop pengar själv men det kan jag nog klara om jag bara anstränger mig lite. Carro och jag är besatta av den här resan (jag är iaf det..och carro också, tror jag). Vi vill båda bli skådespelerskor i Hollywood, visst är det knasigt? Och underbart. Om jag fortsätter skriva så kommer jag nog döda någon så jag slutar nu..

Bara några bilder först också;)

New York

Så vackert.

Sweet dreams


Soy morena

Hej kära läsare.

Idag fick jag veta mina betyg i matte och NO och det betyder (om jag inte har fel) att de ämnena jag inte fått betyg i än är: idrott, slöjd, musik och spanska. Jag kommer vara så ledsen på fredag..
Troligtvis kommer jag att gå omkring och jämföra mina betyg med andras.
Sarah slutar.
Anna slutar.
Som ni säkert redan vet har jag väldigt svårt för att ta farväl eller vad man nu ska kalla det. Och dessutom så är de båda så bra lärare och människor. Alltid förstående och omtänksamma.. Vad ska vi ta oss till när vi vill ha vattengympa och Sarahs roliga rörelser inte finns kvar längre? Och hur ska man någonsin kunna komma ihåg hur riksdagen fungerar utan Annas överlärning?

Jag säger bara det, fredag den 18 december, en känslosam dag..

(Var beredd, jag byter ämne)
Igår köpte jag ett par nya skor och dessutom färgade jag håret! Jag är nöjd med båda men om man ska vara lite kritiskt så får jag jätteont i fötterna om jag går länge med skorna och håret blev (typ) svart fastän det med tydliga bokstäver stod 'brun' på förpackningen. Crazycrazy. Jag går väl i min systers fotspår antar jag, fast omedvetet.

(Jag byter ämne hela tiden, det här är inte sista gången)
I lördags såg jag "Laws of attraction" och "Stepmom"(?), den första filmen har jag sett förut, den är inte så bra enligt mig men den är lite rolig. Stepmom, eller "Vid din sida" på svenska, var riktigt bra tycker jag. Inte topp tio kanske men den berörde, vilket i och för sig det verkar som att alla filmer gör nuförtiden;).

Bokmalen Lillebil maler på...
Trots att jag fortfarande inte har kommit upp i normal läshastighet än så känns det som att jag har läst ganska mycket de senaste två veckorna (för att vara jag alltså).
- Holes, utläst
- Edies dagbok 1, utläst
- Edies dagbok 2, också utläst
- Edies dagbok 3, nästan utläst
Dessutom har jag lånat tre böcker i min nya fyndhörna, även kallat pockethyllan. Så böckerna är ju egentligen pocketböcker men ja..ja. Pocketböcker är lättare, enklare och helt klart bättre. Men jag kan nog förstå charmen med att ha en bok med  pärma(heter det så?).
Jag lånade:
- Jane Eyre (av Charlotte Brontë)
-New world (av Gillian Cross som skrivit Den gömda skogen trilogin)
- Andarnas hus (Isabel Allende som skrivit Odjurens stad)
Jag vet inte om jag är begriplig längre så jag ska nog sluta skriva nu.. Varför blir det alltid så långt?


Den här ska jag se med Miranda någon dag!




Vi ses snart!

Jag håller med mig själv men jag kan även ljuga för mig själv ibland

Jag tycker att det jag skrev i fredags är vettigt men det betyder inte att jag har kommit över att jag fick VG i mitt favoritämne. Det gör bokstavligt talat ont i magen så fort jag kommer att tänka på det. Jag ville så gärna..
När hon började prata så kunde jag inte prata över huvudtaget för då hade jag börjat gråta. Så istället för att visa att jag faktiskt kan prata så satt jag där och nickade medhållande med gråten i halsen bara för att få komma därifrån. Jag tycker att betyg är fel. Nu har allt fröändrats. Nu kommer det att kännas som att det enda skälet till att jag pratar på engelskalektionerna är för att få ett högre betyg. Att få ett lite lägre betyg får oss inte att inse att vi kan höja oss. Det får mig att tänka att jag är dålig och dessutom har jag nu stämplat mig själv som VG-barn. Det är väl lika bra att inse innan jag får resten av betygen på fredag. Det kommer nog vara en av de jobbigaste dagarna i mitt liv. Bara för att man är ett VG-barn betyder inte att jag inte kommer få lägre än VG. Jag kommer att få G i flera ämnen.

Jag kan inte säga det på ett mer intellektuellt sätt: jag hatar betyg.

Men å andra sidan vet jag att jag inte skulle göra det om jag var bra på allt.
Så hemskt att jag inte kan släppa det här.


Au revoir

I had a hole in my stomach

Hej.


Jag kan inte förstå att något så pass oviktigt som betyg kan få mig att bli så upprörd och ledsen men det blir så..
På något sätt känns det som att jag faktiskt har bättrat mig lite och förstått vad det innebär att få betyg. Ingen lärare har sagt att jag ligger risigt till eller att jag är dålig på någonting, så vaför är man så fixerad? Det känns som att det är det enda jag pratar om nuförtiden. Varför kan man (jag och de flesta andra) inte förstå att G är bra? Underskatta inte ordet 'bra'. När blev bra ett ord som betyder lite halvdåligt? Det är det jag tycker är fel. Men..jag lever, som sagt, inte som jag lär. Jag blir ledsen, helt förstörd för ett VG. Det är ju helt sjukt. Och dessutom fick jag bara en sak som jag kan förbättra. Hon sa helt enkelt att jag ska prata mer, inte att jag har dåligt uttal eller ordförråd, utan bara att jag måste höras mer. Det är väl nästan som en komplimang. Inte för att det är bra att inte prata men ni förstår väl..
Nog om betyg och annat tråktråk. Jag ville bara få ur mig det där.

Jag byter samtalsämne nu..
Jag har blivit ganska snabb på tangentbordet nu! Jag sa ganska.. Men det är jag i alla fall väldigt stolt över. Ikväll ska jag se Idol med mamma och jag läste alldeles nyss ut Holes. Den var lika bra som förra gången, fast jag tror att jag uppskattade den mer när jag läste den i fyran.

Måste gå! Pusspuss

Jag tänker inte nämna Regina Spektors konsert en enda gång i det här inlägget, det blir för långt

Hejsan.

Jag är så otroligt glad för att allt känns så bra just nu.
Jag älskar all musik jag hör.
Jag är (nästan) färdig med allt dans l'école.
Jag har börjat läsa snabbare (!)
Det är snart Jul, yes, jag skrev just jul med stort J.

Idag pratade jag med en okänd på vägen hem. Jag har upptäckt att samtal med folk man inte känner kan vara så intressanta och roliga. Ibland fastnar man i samma gamla vanor och samtalsämnen (med folk man känner). En gång när jag försov mig riktigt mycket för första gången delade jag med mig av detta till min granne som jag i princip aldrig har pratat med förut. Hon var jättetrevlig och hade försovit sig ett antal gånger hon med.
Jag inser att svenskar är alldeles för tystlåtna och blyga. När jag var liten hälsade jag på nästan alla jag gick förbi. Egentligen borde man kunna sätta sig bredvid någon på bussen och sitta prata. Det är så otroligt tråkigt att sitta själv (iaf utan iPod). Så varför inte?
Jag har ingen aning varför jag inte jag gör det men jag antar att det helt enkelt känns fel. Fast det inte borde vara det. Såna här saker får mig att vilja flytta utomlands. Hur ska det annars bli när jag blir vuxen? Kommer jag överhuvudtaget att ha några vänner? Hemska tanke..

Imorgon ska vi baka pain au chocolat på franskan och spela upp den minst sagt komiska dialogen som jag suttit och finputsat i flera timmar utan att känna mig nöjd. Vi får hoppas att det går någorlunda bra iaf.
Tänk att jag ska få betyg..
Uschusch.
Vissa ser fram emot det, andra inte. Jag är andra.

Jag undrar hur alla andra ser mig. Jag vill såklart att folk ska gilla mig men jag är ändå inte riktigt "likeable". Töntigt med svengelska/Swenglish men det finns nog inte något lika bra ord på svenska. Det passar nog inte mig att vara det heller men jag vill bara inte vara en person som folk tänker på som.. Ännu en gång har jag svårt att hitta ord.

Måste verkligen gå nu.
Det gick bra på spanskaprovet förresten..

Nos vemos


Noël

Se min önskelista: lillebilsönskelista.blogg.se !

Ses


Hôtel des Mille Collines

En av de bästa filmerna jag någonsin sett: Hotel Rwanda.

Den är så sorglig och hemsk och tragisk och helt, helt underbar. En film som skildrar folkmordet i Rwanda 1994. Jag vill inte avslöja något, ni får se själva istället men jag säger bara, det är en riktigt bra film.

 


Töntig röst man hör i bakgrunden och trailern är i övrigt inte så bra heller men det är ju filmen så..

Nu vill mamma ha datorn så jag skyndar mig.

Ska bara slänga in lite böcker;

– Edies dagbok Kyssar i Paris (första boken, Agnes tipsade)
– My sister's keeper (Tova tipsade)

Jag vet vad ni tänker, jag har ingen egen boksmak.

Så sant.

Kramar från Lillebil(ly)


J'aime danser

Bonjour.

Inget händer. Inte särskilt ofta i all fall, eller så händer saker utan att jag lägger märke till dem. Just nu dansar jag runt som en galning i vardagsrummet och jag är ganska säker att jag har skaffat mig en publik i huset mittemot. Lyssnar på: Black-Ingvars "Min ponny" (mirre förstår).
Undviker läxorna som vanligt. Det enda ämnet som jag fortfarande verkligen älskar nuförtiden är engelska så skolan är väl inte särskilt rolig just nu. Dansar till: Robyns "Cobrastyle".


Vi ses väl, det där ovan stämmer inte riktigt..


RSS 2.0