Jag vet inte riktigt vad som händer

Hej.


Datorn hemma är lite trasig eller åtminstone på väg att bli det så jag får inte gå ut på Internet hemma tyvärr. Den blir nog fixad snart men jag kan ju inte blogga nu... Igår fick jag min tandregleringscheck, jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen men jag är i alla fall ett steg närmare att få tandställning, jippie! Idag ska jag och mamma träffa morfar och städa hans trapphus, han är nästan blind. Börjar nu

Nos vemos!

Choko

Hej.

Jag har äntligen börjat sticka igen och det känns fantastiskt. Jag är nästan färdig med mitt förtsa armband till julmarknaden och  har redan börjat på ett par muddar men jag vet inte hur det blir med dem. Jag tänker nog sy ett mobilfodral i alla fall, eller flera.
Ni kanske har sett Rädda Julen-reklamen som handlar om att Aladdinasken ska få en ny chokladbit och att en av de nuvarande sorterna måste försvinna. Man ska rösta på sin favorit så att den får vara kvar. Eftersom att datorn var på tänkte jag att jag skulle rösta, så jag gick in och kollade på vilka chokladbitar som låg bäst till. Av de som jag tycker är goda hade "Mjuktoffee" minst röster så jag försökte rösta men det gick inte...  Men jag länkar ändå så att ni kan rösta här.
Jag säger bara en sak, "Ägglikör", you're out!

Om jag helt byter ämne, jag kan inte fatta att Reza åkte ut i fredags! Hon var verkligen bäst av alla. Jag började faktiskt gråta lite, jag vet... Men det känns så otroligt sorgligt och när jag har träffat henne också.

Ska äta nu. Det ska bli kul med idrottsdag imorgon, förhoppningsvis går det lite bättre än föra gången. Jag hoppas jag är tillräckligt snabb för att få vara med i stafetten;)

I chi weld

Coralla

Hej.

Har just läst Hannas blogg i typ en halvtimme, jag älskar den! Den handlar både om bäcker och vad man nu ska kalla det.. Hanna, kanske? Boktips är något jag är i desperat behov av. Nu kommer Alice och frågar om jag har läst färdigt Boktjuven än.. Jag får nog lämna tillbaka den till biblioteket nu eftersom att jag inte ens har börjat och dessutom så har hon velat läsa den jättelänge, tror jag;) Jag och Hilda skulle gå och simma idag men ingen av oss hade med sig lås och jag vill inte lämna mina saker obevakade på Eriksdalsbadet så vi ska gå imorgon istället. Det blev mellis framför Ghost Whisperer och That 70's Show! Mysigt. Jag är på shoppinghumör, jag har lite pengar kvar av månadspengen så på söndag kanske? På lördag ska jag ju (som jag redan skrivit) på bio och se New Moon och förhoppningsvis hinner jag med Gymnasiemässan också. Det skulle vara jättebra för mig som har så svårt att bestämma mig, jag vet att det är ganska lång tid kvar stt tänka över sitt gymnasieval men när någon frågar mig om vilket gymnasium jag tänker välja, vill jag åtminstone ha några tankar om vart jag vill gå.

Fyra saker som hände idag:

1. Jag läste i en mattebok för Naturlinjen, tredje året (kände mig väldigt stolt trots att jag märkte att det var en rejäl bit över min nivå).

2. Såg en i skolan som var JÄTTELIK Eva (hette hon det?) i Puntila/Matti.

3. Blev kallad häst (jag kanske missade några detaljer men det var ändå förolämpande`´)

4. Drömde mig bort till USA, ännu en gång.


Nu ska jag läsa Holes


Au revoir

Kram, L

PUNTILA / MATTI

Kanske inte de roligaste bilderna men jag orkade inte leta upp något annat.
Det får bli lite Regina Spektor istället.



Jättekonstig, rolig film (den hade bra ljud). Någon hade lite för mycket tid..och en kamera.

I min plan finns ett plan involverat

Saluton

Idag har varit en ganska vanlig dag. Men det är väl de flesta dagarna så.. Jag ska ha en 30-minuters danslektion med klassen så jag måste hitta på en egen koreografi, väldigt svårt faktiskt. Steg som passar 28 (/27) olika personer och som ändå inte blir fula och tråkiga eller för svåra... Och så måste jag välja musik också. Det blir nog nästan svårare. Agnes och Alice tyckte att jag skulle ta steg från någon av de koreografierna vi har haft på dansen men jag vet inte.. Vi får se, eller snarare ni får se.

"Holes" var min favoritbok i fyran (tror jag) och nu när vi läser den på engelskan hoppas jag bara att jag inte får lägre tankar om den. Det är inte min favoritbok längre (jag har the Hunger Games nu, alltså båda), men jag vill bara tycka att den är sådär konstig-bra, för det var den.


Jag vill fortfarande åka till USA, men jag har inga galna tankar längre. Nu har jag bara en plan. Eller kanske några planer.

Make my dreams come true

Lillebil


New York

Hollywood

Los Angeles (I'm sorry Ron....Niebrugge)


Nous sommes l'avenir

Jag såg just lite av ett program som handlade om barnaga. Det var 30 år sedan barnaga förbjöds i Sverige (första landet i världen) så det är temakväll eller något. Jag förstår inte hur man skulle kunna göra något sådant mot ett barn. Det är verkligen hemskt. Det var ett inslag i programmet om en engelsk familj. De hade sex barn, helt vanliga föräldrar såg de ut att vara. Sedan sa de att de brukade slå till sina barn när de inte lydde. Jag blev inte direkt chockad eftersom att programmet handlade om barnaga men ändå. Mamman sa: "Vi brukar smälla till dem 2-3 gånger i veckan, 2-3 gånger om dagen för vissa!" och skrattade roat. Den till synes vanliga mamman blev i mina ögon ett monster. Reportern frågade när de börjat slå sina barn och föräldrarna sa att de smällt till sina barn för första gången när barnen var ca 10 månader. Ofattbart. Jag tycker att det är vidrigt att slå ett barn men att slå en liten bebis som inte ens kan prata ordentligt får nog ta priset. Pappan i familjen berättade om de bästa ställena att slå barnen på och mamma sa att hon alltid gav sitt barn en kram efter smällen, det är ju bara så snällt av henne, inte sant? Riktigt trevligt att behandla sina barn med sådan kärlek...
Förlåt om jag låter aggressiv men jag blir bara så arg när jag hör om något sånt här. De fysiska skadorna går kanske över men jag tror inte att de psykiska gör det.

Je suis en colère.

Au revoir, mes copines.


En rolig bild jag hittade, de har ingenting med barnaga att göra...

Cea

Hej.

Det här får bli snabbt. Jag ska nämligen äta framför Desperate Housewives:D Jag kom precis hem från skolan, hade utvecklingssamtal, det gick riktigt bra. Jag är ganska ofta orolig för hur det går för mig i skolan men nu på senare tid har det blivit lite bättre, faktiskt. Stress är bra i lagom mängd, sa Sarah. Jag antar att min stress kommer i lite för stor mängd ibland menmen..

Ciao

Kort inlägg, va?


Season 6, I have to say, I really love Desperate Housewives

Déprimé

Hej igen.

Jag hoppas bara inte ni inte går omkring och tycker att jag inte har något liv bara för att jag bloggar två gånger på en fredagkväll. Ibland önskar jag bara att allt var annorlunda. Att jag alltid var lite gladare, lite trevligare, lite mindre stressad, lite mer nöjd med....hur jag ser ut. Jag vet att utseende egentligen inte spelar någon roll men jag kan inte hjälpa det. Alla har väl varit missnöjda med sitt utseende någon gång, eller hur? Fast jag har känt såhär ganska länge nu. Men å andra sidan, senast igår så tänkte jag att den här tiden är den lyckligaste i mitt liv och för några timmar sedan kände jag mig 92 % lycklig. Men vad är egentligen lycka? Jag vill tro på lycka i all evighet men lycka för stunden känns som det enda realistiska alternativet.
Jag är lite trött just nu, jag hoppas det märks. Jag orkar inte vara ledsen, det blir för mycket.
Det här är inte mina riktiga känslor bara tröttheten som talar. Jag känner mig schizofren(stavning?).

Jag är så ledsen för det här
Imorgon kommer ursäkten

Kramar, Lillebil




92 % lucky!

Idag har jag bl a: diskuterat kommunism (med mina politikdiskutionsvänner Sofia och Vanja, väldigt intressant), bevisat hur dålig jag är på volleyboll och firat min kommande tandställning med ett biobesök. Det blev 500 days of Summer för andra gången. Jag tycker den är riktigt bra. Det är så kul när han säger: "You know what I want". Jag var på bio med Hanna, Hilda och Miranda, det är så kul att gå på bio men man kan ju inte göra det särskilt ofta tyvärr, p g a att det kostar så mycket alltså. Fast jag ska faktiskt på bio nästa helg också.. New Moon, dagen efter premiären. Jag borde kanske vara överexalterad men.. Nothing. Det ska bli kul att träffa Clara och Agnes såklart och Claras kompis också men jag är inte något Twilight-fan som ni vet. Förlåt mig Clara (Bajsko;), om du läser det här men jag har ju inte läst böckerna så det är inte så konstigt. Jag har köpt en burk kolor (pengarna går till
9LDs klassresa) som jag äter medans jag kan. Man kan nämligen inte äta kolor när man har tandställning. Jag vet, vad jag tjatar. Men den här bloggen handlar om mig och att få tandställning är väldigt stort för mig. 


Tandläkarbesöket-en enkel historia

 Jag satte mig i väntrummet och bläddrade bland några tidningar men insåg ganska snabbt att det bara var skit så jag satte mig bara på en stol och väntade. Sedan kom en tandsköterska och kallade in mig och en liten pojke som hette Alexander. Hon sa till Alexander och hans pappa att de skulle gå in i rum tre och sedan bad hon mig att sätta mig på en stol utanför rummet och vänta. Det kändes helt meningslöst, varför kunde hon inte bara ha låtit mig sitta kvar i väntrummet tills det blev min tur? Men jag var inte irriterad över huvudtaget så jag bara satte mig ner och väntade. När jag satt där hade jag inget annat att göra än att lyssna på samtalet som pågick i rum tre. Alexanders pappa berättade om att underbett gick i släkten, själv hade han aldrig haft underbett berättade han men....några andra släktingar hade tydligen det. Tandläkaren sa att detta inte gällde Alexander, att han hade ett jättefint bett och väldigt fina tänder. Det hela gick ganska fort men när Alexander skulle lämna rummet stannade han upp och frågade lite blygsamt; "Kan jag få klistermärken?". Jag blev faktiskt riktigt förvånad, det kändes lite som en filmreplik. Men min förvåning berodde nog mest på att jag inte har något minne av att själv ha frågat det när jag var hos tandläkaren som liten. Kanske var jag för blyg för att ens fråga eller så har jag bara glömt bort det. När det var min tur kollade hon på mina tänder med den där spegeln och jag berättade att min vampyrtand faktiskt har åkt längre och längre upp den sista tiden. När jag pratat färdigt sa hon: "Vill du ha tandställning, Lillebil?". "Ja", svarade jag enkelt och innan jag hann märka något hade jag en lapp i handen där det stod: "Ditt barn ska få tandreglering via Stockholms läns landsting". När jag några minuter senare steg in i hissen, kände jag mig som en riktig tonåring, bara för att jag skulle få tandställning. Jag vet inte varför jag kände så men jag vet i alla fall att presenten jag fick från tandläkaren var mycket bättre än den Alexander fick.

The end

Det var nog allt för mig idag. Idol har precis börjat så...

Αντίο, τα λέμε


Vad gör man inte?

Hej.

Jag vill bli en kreativ person, vilket jag verkligen inte är, tyvärr. Jag vill måla, spela gitarr, sy, sticka och ja..allt! Jag tror att kreativitet leder till att man blir lugnare. Jag ska lägga tid på min bok, den är påbörjad och jag är faktiskt väldigt nöjd. Men den är långt ifrån färdig. Jag ska ha med bilder jag målat själv och historier som skildrar huvudpersonernas liv. Det jag skriver om nu är förmodligen väldigt konstigt för dig eftersom du inte alls vet vad jag pratar om. Och du kanske aldrig kommer få veta heller, jag är ledsen men allt kan man inte avslöja.
Det var nog allt. Jag har blivit "tipsad" om att ha en mätare på hur många som besöker min blogg varje dag, men jag tror inte jag vill veta. Jag har ju vant mig vid att det känns mer som en dagbok än en blogg. Om det här var min dagbok skulle jag nog skriva mer hemligheter... eller hemska saker. Problemet är bara att när jag ropar, svarar ingen. Så jag kan inte vara helt säker på att jag verkligen är ensam. Och även om jag är det, kan jag alltid låtsas att någon läser. Det har ju funkat hittills. Jag kanske skulle behöva ett livstecken, eller så vill jag inte veta.

En bild på mig och Vera innan skolan började. Till den andra säger jag bara usch(alltså bild nr 2;).      


Andare a dormire              

Anfall

Synd för dig att jag har vita tomrum över hela bloggen. Jag vill ha mina musikvideor och hur-man-sminkar-sig-som-en-geisha-videor tillbaka. Någon som vet vad som är fel?

Det här måste vara tillfälligt. Annars...

Snyft, Lillebil


En Waverly-uggla ägnar inte en hel dag åt att längta efter sin mamma

Ja, rubriken förklarar sig själv. I alla fall om man har läst It-girl. Jag vet inte vad jag ska ta mig till, det känns inte bra att mamma inte kommer hem förrän på tisdag! Jag ska bara använda ett ord för att beskriva vad jag menar; skolarbete. Jag är så orolig för läxor och sånt när mamma inte är hemma. Jag vet faktiskt inte varför, det bara blir så.
På tal om böcker...så läste jag äntligen ut "Catching Fire" i förrgår. Jag vill bara att ni ska veta att jag knappt haft någon tid till läsning på ett tag och att det, i det här fallet, är orsaken till att jag tagit sån tid på mig. Inte min långsamläsning (för en gångs skull).

Jag undrar vad det här kommer bli för någon slags dag.. Det är lite saker jag måste göra. Tråktråk och köpa mjukisbyxor. Sedan skulle det ju inte skada om jag fick lite slappartid också. Om man är tvungen att göra någonting jobbigt, som tråktråk t ex, tycker jag att man måste ha en belöning till sig själv när man är färdig. På så sätt har man något att se fram emot. Och i mitt fall betyder det är man kanske får se ett avsnitt av Desperate Housewives och det är ju aldrig fel.

Om jag helt byter samtalsämne, som vanligt...så: Jag vill åka till USA! Mm, då var det sagt då. Jag vet inte riktigt hur jag ska få denna dröm att gå i uppfyllelse men om jag gör det så måste jag ha fixat lite saker först. T ex, så kan man väl inte åka till USA utan lite snygga (trendriktiga) kläder. Det är nog ett måste, eller? Och då måste jag få tag på dessa kläder och det kommer kosta en massa pengar, då måste jag spara pengar, alltså skära ner på en hel del av......mitt livs kostnader. Bio, fika, äpple på rasten, kläder. Vad mer köper jag? Eller vänta lite. Ska jag ändra mitt liv för att kunna köpa kläder som skulle vara användbara under en resa som endast existerar i form av ett hopp. Det är ganska galet om jag får säga det själv, men det var ju faktiskt från mig idén kom också så... Jag får nog säga det. Jag undrar om jag verkligen tänkte göra allt jag skrev eller om jag bara skrev det för att sedan kunna inse hur dumt det lät.

Ni vet att jag alltid krånglar till det, jag är en konstig uggla.

Tot siens, ons het dalk gesien.

Gamla men roliga bilder

Jag och Amanda på teatern.Usch, jag blir nästan rädd av att se mig själv.


芸者仮面舞踏会に行く

Hej, jag har lite dålig fantasi, såhär blir det då:

Jag måste:

- Tvätta håret
- Platta håret (det hör till utklädningen)
- Klä på mig
- Städa lite (innan Hilda, Vanja, Tova och Miranda kommer)
- Sminka mig (vit färg, eyeliner, rött läppstift, ögonbrynspenna, röd ögonskugga, mer vit färg:O)
- Komma ihåg att göra allt ovan


Ja, det var nog allt. Förresten, om det inte gick fram så ska jag klä ut mig till geisha.
Lite inspiration:

ODDuskGeishaFront.jpg image by mslaynie



Tråkigt inlägg, jag vet

Ses snart, Lillebil

パーティーでお会いしましょう

Komplicerad trötthet är inte lätt att hantera

Jag säger bara: OMG!
Jag har precis sett färdigt Desperate Housewives säsong 5. Jag vill inte säga för mycket ifall någon inte har sett det men...:O Jag kan iaf säga att jag hoppas att det är Susan. Jag hoppas verkligen! Nu har jag bestämt vad jag ska klä ut mig till, MEN jag kan inte avslöja. Ja, det får bli allt för idag eftersom att min vänsterhand är lite smått förlamad.

さようなら
では、また


Jag tror ingenting

Hej, det här får gå ganska snabbt. Inte för att jag har bråttom utan bara för att jag inte vill fastna vid datorn. Vad kan man klä ut sig till? Det här är inte en fråga som är till bara för att berätta att jag ska klä ut mig utan ett snarare ett rop på hjälp. Det är inte lätt. Om jag var miljonär eller något skulle jag ju alltid kunna köpa en helt ny utstyrsel men så är inte fallet. Om jag inte får hjälp eller en jättebra idé kommer det sluta med att jag letar runt i utklädningslådan och ändå inte kommer på något bättre än luffare. Eller så kommer jag komma på något bra och alla kommer gissa på hippie. Fast jag var faktiskt hippie en gång, det var ganska kul.

Haha, lost again

Jag antar att vi ses, i verkligheten alltså.

Jag säger bara: Sampa jumpa!

En bild på mig och pappa, på min tolvårsdag

Kanske inte så fin bild men den är lite rolig

Inte mycket för världen

Lalallalaa

Halloo

(melodi: Iris-låten från Majas Alfabetssånger)
Här sitter jag och tänker, det kan ni nog förstå. För ingenting är särskilt lätt för mig att tänka på. Och om ni skulle fråga mig, så har jag inget svar. Vad är det du nu frågar? Vad var det där du sa?

Ja, där kom en väldigt spontan liten låt.


Jaa, vad mer tänkte jag säga?

-Inte så mycket...?

Jag måste allvarligt talat sluta vara såhär. Det blir ju faktiskt konstigt för den som läser.
Jag har ett bloggtips, här är den, Vanjas blogg: punktpunkt.wordpress.com
Eftersom alla troligen redan visste att den fanns och eftersom att jag förmodligen inte har några läsare så var det väl inte så speciella nyheter trots allt. Men det är en bra blogg, tycker jag. Smart, poetisk. Typ min motsats. He..he. .

Lite avslutande då..

Några av de tusen bilderna jag nästan men inte riktigt blir nöjd med och en låt som förföljer mig. Allt är som det brukar vara.

 

Okej, jag har skämts tillräckligt för en dag.. Nu till lite bättre...något




C'est tout

Au revoir

Nadal

Hej.

Jag är tillbaka från lovet nu. Jag antar att det är ganska tråkigt att sluta blogga bara sådär men när jag har lov har jag det på riktigt. Ja, vad mer kan jag säga? Lovet var faktiskt jättebra. Jag var med lite kompisar, såg lite film och slappade. Det kanske inte låter som särskilt speciellt men det behövdes.
Jag längtar efter julen. Förra julafton var ganska misslyckad för min del. För att följande inte ska låta galet måste jag säga att jag är en ganska traditionsenlig människa. Jag vill att det ska vara som det brukar vara och förra julen blev det helt enkelt fel. När jag vaknade gick jag in i vardagsrummet för att kolla på den lysande granen och rota runt bland julklapparna (de flesta brukar ha mitt namn på dem, jag vet, jag är lite bortskämd). När jag kom in i vardagsrummet var belysningen i granen inte tänd och det stod "Simon" på de flesta paketen. Själva julafton (allså under dagen) var ju ganska bra men på julklappsöppningen...ojojoj. Jag fick inte det jag önskade mig trots att jag för första gången hade skrivit en riktigt bra önskelista. Jag låter väldigt korkad nu, jag skulle försöka förklara mig men det blir nog bara konstigare. Och just det ja, det var ingen snö heller. Det såg ju ut som vilken höstdag som helst.
En perfekt jul ska vara fylld med julbelysning, stearinljus, julmat, julprogram, släktingar och julglädje. Jag är som klippt och skuren för en amerikansk julfilm.



Jag kan inte få nog av julen, det kommer nog märkas på den här bloggen. Den bästa dagen på året (iaf enligt mig), hur kan man få nog av julen?

Jultopplistan: (Jag gjorde en sådan här på min förra blogg men eftersom att det inte finns längre kan jag lika gärna göra en ny).

Bästa julfilm: Love Actually (såklart)

Bästa jullåt: "All I want for christmas is you"

Bästa julgodis: Vitchokladtryffel med lime (made at Marre's)

Bästa stund på julafton: Julmiddagen. Det är gott att äta såklart men jag tänkte mer på att man har julklappsutdelningen kvar och dessutom är det så mysigt att äta middag på julafton.

Julens bästa slapparstund: Någon gång under juldagen. Jag ligger i soffan och kollar på julfilm och kanske har jag på mig någon present också. Juldagen är både trevlig och sorgsam, man har det ganska mysigt men man kan inte komma undan faktumet att det är ett år kvar till julafton.

Ja, det var min jultopplista. Den blev inte så lång men tro mig, det kommer mer!

Nu, lite mer jul (listen):



Eu amo nadal (Jag älskar jul på galiciska, jag kan inte det språket men..;))

Adeus

RSS 2.0